Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Jaunasis Lietuvos džiazas Birmingamo ir Edinburgo festivaliuose
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2013-07-03

Jaunasis Lietuvos džiazas Birmingamo ir Edinburgo festivaliuose [Džiazas]


Šį liepos mėnesį jaunuosius Lietuvos džiazo muzikantus pristato du Jungtinės Karalystės džiazo festivaliai.

 

Birmingamo džiazo festivalio programoje – net šeši lietuvių koncertai. Liepos 5–6 d. klubuose „The Brasshouse“, „The Mailbox“ ir „The Arcadian“ tris koncertus rengia trio „Sheep Got Waxed“ (Simonas Šipavičius – saksofonas, Paulius Vaškas – gitara, Adas Gecevičius – mušamieji); liepos 9–11 d. taip pat trijuose koncertuose, klubuose „The Brasshouse“, „Marco Pierre White“ ir „The Lord Clifden“ pasirodys vokalistė Giedrė Kilčiauskienė ir pianistas Andrejus Polevikovas.

 

Lietuvos džiazo pristatymo Birmingamo džiazo festivalyje planai buvo aptariami muzikos mugėje MIDEM 2013 Kanuose, kur su festivalio vadovu Jimu Simpsonu susitiko Lietuvos muzikos informacijos ir leidybos centro bei Lietuvos džiazo federacijos atstovai. Iš pasiūlytų įrašų Jimui Simpsonui (kuris, beje, buvo ilgametis legendinės roko grupės „Black Sabbath“ vadybininkas) itin didelį įspūdį paliko unikalus Giedrės Kilčiauskienės balsas (pasak jo, anksčiau jis nieko panašaus nėra girdėjęs), taip pat džiazo kanonų nevaržoma grupės „Sheep Got Waxed“ energija ir ekspresija.

 

Liepos 24 d. Edinburgo džiazo festivalyje, klube „Bristo Place“ kartu su škotų muzikantais gros Dominykas Vyšniauskas ir Juozas Kuraitis: tarptautinė muzikantų grupė pasivadino „Juan Stevenson Vilnius Quintet“ (Juan Stevenson – fortepijonas, Dominykas Vyšniauskas – trimitas, Juozas Kuraitis – saksofonas, Andrew Sharkey – bosas, James Drummond – mušamieji).

 

Lietuvos muzikantų pasirodymus Birmingamo ir Edinburgo festivaliuose organizuoja Muzikos informacijos ir leidybos centras kartu su Lietuvos Respublikos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Rita Valiukonyte bei festivalio „Vilnius Jazz“ vadovu Antanu Gusčiu; šį projektą remia Lietuvos Respublikos kultūros rėmimo fondas.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).