Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Išrinkti konkurso „Vox juventutis’ 14“ nugalėtojai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2014-05-07

Išrinkti konkurso „Vox juventutis’ 14“ nugalėtojai [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2014 m. gegužės 6 d. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyko Tarptautinio jaunųjų kompozitorių kūrinių chorui konkurso „Vox juventutis' 14“ baigiamasis koncertas, kuriame buvo išrinkti ir apdovanoti konkurso nugalėtojai.

 

Konkurso komisija - dirigentai Danguolė Beinarytė, Povilas Gylys, Egidijus Kaveckas bei kompozitoriai Antanas Kučinskas ir Anatolijus Šenderovas - iš dešimties konkurse dalyvavusių kūrinių išrinko tris geriausius. Pirmoji vieta atiteko kompozitoriui Mykolui Natalevičiui už kūrinį mišriam chorui „O Crux Ave“, antroji vieta - Ramintai Naujanytei už kompoziciją chorui ir gongams „To Find the Moon“ (ž. L. Šimkutės), trečioji vieta - viešniai iš Lenkijos Annai Marijai Huszczai už kūrinį chorui ir obojui „mAngel".

Vakaro metu savo favoritus taip pat išsirinko publika ir choro „Jauna muzika“ artistai. Publikos simpatijos ir Lietuvos kompozitorių sąjungos prizas atiteko Mykolui Natalevičiui, o daugiausiai choro dainininkų balsų pelnė Raminta Naujanytė.

Konkurse taip pat dalyvavo ir koncerte nuskambėjo Monikos Sokaitės „Salve Regina“, Jutos Pranulytės „Akatistas Marijos garbei“, Adamo Mikulskio „Ad te Rex“, Agnės Mažulienės „Descriptus“, Lauryno Naujiko „Balsas“ (ž. A. Bloko), Ievos Budriūnaitės „Keleivio liūdesys“ (ž. A. A. Jonyno), Karolinos Kapustaitės „Medum kvepėjo". Kūrinius atliko Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika" (meno vadovas ir vyr. dirigentas Vaclovas Augustinas), Ugnius Dičiūnas (obojus), Vyrenijus Andrijauskas (gongai), dirigentas Vaclovas Augustinas.

Aštuntąjį kartą vykusį konkursą surengė Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ kartu su Lietuvos kompozitorių sąjunga. Rėmė Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

LKS inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).