Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Savyje netelpantys kūrėjai laukiami NOA „pitchinge“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2015-03-23

Savyje netelpantys kūrėjai laukiami NOA „pitchinge“



Andriaus Mažeikos nuotrauka
Balandžio 19 d., sekmadienį, 18 val. Menų spaustuvės Kišeninėje salėje susirinks nepriklausomi meno kūrėjai bei kūrybinės grupės, norinčios realizuoti originalius šiuolaikinės operos, muzikos teatro ar tarpdisciplininio meno projektus. Kūrybinėmis idėjomis trykštantiems menininkams bus sudarytos sąlygos pristatyti savo sumanymus ne tik bendraminčiams, bet ir potencialiems partneriams, prodiuseriams ar konsultantams, kurie imsis patikusių idėjų plėtojimo bei įgyvendinimo. 

Pitching – tai versle ir kino industrijoje plačiai naudojama naujų nepriklausomų projektų koncepcijų pristatymų forma. Pagrindinės „Operomanijos“ veiklos kriptys – drąsūs meniniai eksperimentai ir kūrybinės paieškos, inicijuojančios naujų kūrybinių tandemų atsiradimą arba skatinančios sėkmingų meno projektų gimimą. Tad minėtas versle naudojamas „pitchingo“ modelis gali tikti ir scenos menų rinkai, siekiant praplėsti kūrėjų kontaktų ratą, paskatinti nedrįstančius, ieškančius, bet nerandančius, ateiti ir pristatyti savo, kad ir beprotiškiausias, idėjas“, – teigia NOA festivalio organizatorė, „Operomanijos“ prodiuserė Ana Ablamonova.

Norintys dalyvauti NOA festivalio „pitchinge“ kviečiami iki kovo 27 d. užpildyti dalyvio anketą. Atrinktiems kūrybinių koncepcijų autoriams bus teikiamos konsultacijos, o pristatymo metu suteikta galimybė pasinaudoti multimedijos įranga, Menų spaustuvės Kišeninės salės plotu ir šioje erdvėje esančia aparatūra. Kiekvienas dalyvis turės penkias minutes koncepcijos pristatymui ir dvi minutes „klausimų-atsakymų“ maratonui, kurį moderuos teatrologė Vlada Kalpokaitė ir muzikologė Veronika Janatjeva.

Stebėti penkias minutes truksiančių idėjų pristatymų kviečiami įvairūs meno kūrėjai, ekspertai, meno organizacijų bei festivalių atstovai, „Operomanijos“ bendruomenės nariai.

Daugiau informacijos – festivalio tinklapyje www.noa.lt
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).