Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Raimondo Sviackevičiaus koncerte – lietuvių muzika akordeonui
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-09-21

Raimondo Sviackevičiaus koncerte – lietuvių muzika akordeonui [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Akordeonistas Raimondas Sviackevičius rugsėjo 24 d., 19 val., Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje pristatys naujausią šiuolaikinės muzikos programą, kurioje nemažai lietuvių kompozitorių kūrinių. Be jau anksčiau šiam atlikėjui sukurtų kompozicijų, tokių kaip Nomedos Valančiūtės „Atsisveikinimas su ginklais“ (2001) ir Vytauto Juozapaičio „Konzertstück“ (2006), pirmą kartą skambės ir specialiai šiam koncertui parašyti kūriniai: dviejų jauniausios kartos autorių – Jurgitos Mieželytės „Šešėliai“ akordeonui, violončelei ir fonogramai bei Vaidos Striaupaitės-Beinarienės „TubAccordo Duo“ akordeonui ir tūbai, taip pat Vytauto Germanavičiaus „Chanson“ smuikui, akordeonui ir fortepijonui.

 

Atlikėjas, nuolat koncertuojantis tiek solo, tiek su įvairiais ansambliais, šį kartą aplink akordeoną subūrė margą žymių muzikų būrį – vakare pasirodys sopranas Skaidra Jančaitė, violončelininkas Mindaugas Bačkus, smuikininkas Vytautas Mikeliūnas, pianistas Rokas Zubovas, tūba grojantis Sergijus Kirsenka. Be minėtųjų lietuviškų kompozicijų ir kitų šalių (JAV, Suomijos, Lenkijos) kompozitorių muzikos, koncerto pabaigoje klausytojams žadama bendra improvizacija, į kurią įsilies ir džiazo muzikantai Janas Maksimovičius (saksofonai) bei Arkadijus Gotesmanas (perkusija).

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).