Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Petras Vyšniauskas koncertuos UNESCO būstinėje Paryžiuje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-11-26

Petras Vyšniauskas koncertuos UNESCO būstinėje Paryžiuje [Džiazas]


Lapkričio 26 d. UNESCO būstinėje Paryžiuje Lietuvos saksofonininkas Petras Vyšniauskas kartu su 25 kitais garsiais muzikais iš 21 pasaulio šalies gros koncerte „Ne tik Rosinis”.

Renginys prasidės J. S. Bacho koncertu dviems violončelėms, toliau seks kompozitoriaus iš Jungtinių Amerikos Valstijų Anthony'o Paulo De Ritiso kompozicija „Melodija taikai“, kurioje į vientisą kūrinį sujungti klasikinės muzikos, džiazo ir tradicinės liaudies muzikos motyvai, o baigsis Rosini kūriniais. Petras Vyšniauskas kartu su kitais žymias pasaulio atlikėjais atliks De Ritiso kūrinį.

Šį koncertą organizuoja tarptautinė asociacija „Melody for Dialogue Among Civilizations“. Renginio tikslas - į vieną koncertą sukviesti muzikantus iš viso pasaulio ir taip propaguoti taikos ir bendradarbiavimo idėjas. Petrą Vyšniauską koncerto rengėjams rekomendavo Lietuvos nuolatinė atstovė prie UNESCO ambasadorė Ina Marčiulionytė, projekto įgyvendinimu ir organizaciniais klausimais rūpinosi Lietuvos institutas. Gruodžio 3 d. analogiškas koncertas vyks ir Linkolno centre Niujorke.

Anot Inos Marčiulionytės, Lietuvos ambasadorės prie UNESCO, šis renginys, kuriame muzika kviečia civilizacijų dialogui, kiekvienam menininkui yra puiki galimybė pasirodyti prestižiniame tarptautiniame projekte ir drauge pristatyti savo šalį.
„Džiaugiuosi, kad tokiame ambicingame koncerte – Paryžiuje ir Niujorke – galėsime išvysti ir mūsų talentingą saksofonininką Petrą Vyšniauską.“

 

Lietuvos instituto inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).