Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Solitude“ – lietuvių muzikos repertuaras fleitai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-12-10

„Solitude“ – lietuvių muzikos repertuaras fleitai [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Nauju natų rinkiniu „Solitude. Lietuvių muzika fleitai“ pasipildė Muzikos informacijos ir leidybos centro leidžiama „Lietuvių muzikos antologijų“ serija, kasmet atlikėjams pasiūlanti po kelis naujus leidinius. Šį kartą – tai koncertinis repertuaras fleitai solo, kurį sudarė ir redagavo fleitininkas Valentinas Gelgotas.

 

Pasak redaktoriaus, lietuvių muzika šiam instrumentui (be pritarimo) nepasižymi gausa, tad į rinktinę patekę šeši kūriniai ir yra beveik viskas, ką šiuo metu pavyko atrasti nūdienos kūrėjų archyvuose – tai Jono Tamulionio „Diptikas“, Jurgio Juozapaičio „Segles“ ir „Afroditė“, Zitos Bružaitės Preliudas, Snieguolės Dikčiūtės „Solitude“, kurio pavadinimas tapo ir visos rinkinės pavadinimu, Antano Budriūno „Eskizai“ bei Galinos Savinienės „Parcelle“. Visgi reiktų pažymėti, kad į leidinį nepateko vienas ryškiausių ir vertingiausių opusų fleitai – Algirdo Martinaičio „Strazdo mokinys“ – jis, kaip tikimasi, ateityje bus išleistas atskiru leidiniu.

 

„Solitude“ privalumas – įvairovė, iš kurios šiuolaikinės muzikos atlikėjas galės išsirinkti jam artimos estetikos ir stilistikos kūrinį. Tai jau antra MILC išleista rinktinė šiam instrumentui – pernai pasirodė „Flautando“, kuri buvo skirta fleitų ansambliams (redaktorius-sudarytojas Valentinas Gelgotas). 

 

Natų leidybą parėmė Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).