Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Vytauto Germanavičiaus kūriniai - „Logos Foundation“ koncerte
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-01-28

Vytauto Germanavičiaus kūriniai - „Logos Foundation“ koncerte [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Sausio 31 d., Logos Foundation (Belgija) organizuojamame koncerte skambės dvi Vytauto Germanavičiaus kompozicijos, kurias atliks belgų duetas „Duo Phoenix“ (sopranas Françoise Vanhecke ir klarnetininkas Stephanas Vermeerschas).

 

Idėja sukurti „Double Takes“ sopranui solo (žodž. Vyt Bakaičio; 2005) kilo sutikus šio kūrinio teksto autorių ir dovanų gavus jo paties poezijos knygą „City Country“. Tai penkių trumpų pjesių ciklas, primenantis vakarietiškus „haiku“, panirusius į modernaus megapolio pulsą, šnabždesį ir triukšmą. Garsų sekos paremtos žodžių, frazių, vaizdų grupavimu.

 

Tuo tarpu „Le Désir“ sopranui ir klarnetui (Marie Étienne tekstas, 2007) buvo sukurtas jį atliksiančio dueto prašymu. Kūrinio premjera įvyko 2007-ųjų festivalyje „Iš arti“, o gimė jis kaip ir „Double Takes“ – inspiruotas literatūros meno, kompozitoriui beskaitant šių dienų prancūzų poetų tekstus. Atskiri poetinio teksto žodžiai, skiemenys, pakartojimai, apipinami muzikinių garsų sekomis ir ornamentika, nekeičia pradinės eilėraščio minties. Poezijos paprastumas derinamas su griežta garsų ir žodžių tvarka.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).