Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Vaclovo Paketūro jubiliejinis kūrybos vakaras
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-02-06

Vaclovo Paketūro jubiliejinis kūrybos vakaras [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lietuvos muzikų sąjunga ir Lietuvos muzikos ir teatro akademija vasario 9 d. kviečia į LMTA Didžiojoje salėje rengiamą kompozitoriaus profesoriaus Vaclovo Paketūro jubiliejinį kūrybos vakarą. Ilgametis teorinių disciplinų dėstytojas (Akademijoje dėstantis nuo 1958 metų), publikavęs 16 knygų muzikos teorijos temomis, savo kūrybą grindžia liaudies daina ar jai būdingu melosu, ritmu ir dažniausiai renkasi liaudies instrumentus. Tai atspindės ir vakaro programa, sudaryta iš 1955 – 1979 metais sukurtų Paketūro kompozicijų. Šalia Koncerto kanklėms, Kvinteto-siuitos birbynėms, Variacijų altui ir fortepijonui skambės vokaliniai kūriniai, atliekami Reginos Šilinskaitės, Dainiaus Puišio ir ansamblio „Vaivora“. Vakarą ves Virginija Apanavičienė.

 

MILC inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).