Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kaselyje – „Chordos“ interpretuojama lietuvių muzika
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-02-12

Kaselyje – „Chordos“ interpretuojama lietuvių muzika [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Muzikinės kultūros mainų organizacija „Ost-West-Podium“ (Kaselis, Vokietija) vasario 15 d. Kaselio Liuterio bažnyčioje rengia „Chordos“ kvarteto koncertą, kuriame skambės lietuvių kompozitorių kūriniai: Onutės Narbutaitės Styginių kvartetas Nr. 4 „Drappeggio“, Algirdo Martinaičio „Mirtis ir mergelė“, Ramintos Šerkšnytės „Rytų elegija“.

 

Šis koncertas yra „Ost-West-Podium“ rengiamos koncertų serijos „Wellenlänge für baltische Streicher“ dalis. Paskutinį kartą šios serijos koncerte 2007 lapkričio 24 d. Kaselyje skambėjo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Osvaldo Balakausko, Onutės Narbutaitės, Antano Rekašiaus kvartetai, kuriuos atliko Valstybinis Vilniaus kvartetas.

 

Organizacija „Ost-West-Podium“ siekia užmegzti bei palaikyti ryšį su skirtingomis muzikos kultūromis, tad periodiškai į Vokietiją yra kviečiami kompozitoriai bei atlikėjai iš Rytų Europos šalių ES narių, ar šalių kandidačių.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).