Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Išleista antroji kompozitoriaus Vytauto Laurušo kompaktinė plokštelė
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-02-27

Išleista antroji kompozitoriaus Vytauto Laurušo kompaktinė plokštelė [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2005-aisiais atšventęs 75-ąjį gimtadienį, Vytautas Laurušas išgyvena kūrybinį renesansą. Jo muzika nuolat skamba šiuolaikinės muzikos festivaliuose, koncertuose, autoriniuose vakaruose, kuriuose naujai parašytus kūrinius arba naujas senesnių kūrinių interpretacijas publikai pateikia geriausi Lietuvos ir kitų kraštų atlikėjai. 2002 metais pasirodžiusi pirmoji šio kompozitoriaus autorinė plokštelė „Stygų harmonija“ netrukus tapo jau nueito kūrybinio etapo atspindžiu, o nuo 2003-ųjų pasipylę nauji Laurušo kūriniai paskatino parengti ir antrąjį kompozitoriaus, Nacionalinės premijos laureato kūrybos diską, kuris buvo pavadintas kaip ir vienas iš jo kūrinių – „Discorso concitato“.

 

Plokštelėje įrašyti keturi pastarųjų metų opusai: „Discorso concitato“ („Jausmingas pokalbis“) violončelei ir simfoniniam orkestrui (2003) – dedikuotas pirmajam jo atlikėjui, violončelininkui Davidui Geringui; „Concento di corde“ (2002) – tai nauja kūrinio, sukurto dviem altams, versija dviems violončelėms, kurioje buvo išsaugota ankstesnė lyrikos bei dramatizmo priešprieša; miniatiūrų ciklas „Septyni paveikslėliai“ (tekstas Johno Graceno Browno, 2005) parašytas sopranui, violai da gamba, teorbai ir dedikuotas pirmiesiems atlikėjams – švedų senosios ir šiuolaikinės muzikos ansambliui „Kairos“; „Leggenda“ klarnetui ir simfoniniam orkestrui (2005) taip pat dedikuota pirmam jos atlikėjui, klarnetininkui Algirdui Budriui.

 

Kūrinius kompaktinei plokštelei įrašė violončelininkai Davidas Geringas, Vytautas Sondeckis, klarnetininkas Algirdas Budrys, „Kairos Ensemble“ bei Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus.

      

Leidinį parėmė reklamos kompanija RIC ir Lietuvos kultūros ministerija.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).