Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Choras „Jauna muzika“ pristato Giedriaus Kuprevičiaus operą „DaliGala“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-03-12

Choras „Jauna muzika“ pristato Giedriaus Kuprevičiaus operą „DaliGala“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo mėn. 14-15 d. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje choras „Jauna Muzika“ pristatys Herkaus Kunčiaus ir Giedriaus Kuprevičiaus operą-sarsuelą „DaliGala”.

 

Žymusis siurrealistas Salvadoras Dali visą gyvenimą garsėjo ekscentrišku ir nenuspėjamu elgesiu. Tačiau ne mažiau negu jo kūryba ir savitas matymas, amžininkus stebino neįprasti, daugiau nei pusę amžiaus trukę santykiai su Gala – jo patarėja, vadybininke, mūza ir žmona. „Šios istorijos intriga ta, kad stipri moteris valdo dar stipresnį vyrą, o jis sutinka su tokiomis žaidimo taisyklėmis ir kartu atsilygina jai tuo pačiu“, - sako kompozitorius Giedrius Kuprevičius. Pasak jo, Salvadoras Dali yra labai pavojingas tam, kuris nusprendžia giliau prisiliesti prie jo kūrybos ir gyvenimo, nes jėgos čia nelygios: „Tačiau, kaip sakė vienas Dievo darbus lydintis angelas, pabandyti galima. Tad kartu su Herkum Kunčium ir pabandėm. Žinoma, viso to nebūtų buvę, jei ne choro „Jauna muzika“ vadovai, sumanę pasiausti siurrealistiškai”.

 

Dali ir Galos istorijai kūrėjai nusprendė suteikti operos-sarsuelos pavidalą. Tai neįprastas, baroko Ispanijoje kilęs scenos meno žanras, jungiantis dramą, muziką ir šokį. Spektaklio režsieriaus vaidmuo atiteko Gyčiui Padegimui, jam talkino choreografė Agnija Šeiko,  scenografiją bei kostiumus kūrė dailininkė Birutė Ukrinaitė, video instaliacijų autorius - Simonas Glinskis, šviesų dailininkas Tadas Valeika. Pagrindinius veikėjus įkūnys solistai Jonas Sakalauskas ir Ieva Prudnikovaitė.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).