Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Vykintas Baltakas tarptautiniame didmiesčių muzikos projekte
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-03-18

Vykintas Baltakas tarptautiniame didmiesčių muzikos projekte [Klasikinė / Šiuolaikinė]


into... - Stambulo, Dubajaus, Johanesburgo ir Perlo upės deltos miestų išraiška muzikinėmis kompozicijomis

 

Naujasis muzikinis Ensemble Modern ir Siemens Arts Program projektas, parengtas bendradarbiaujant su Goethe’s institutu – tai mėginimas muzika atskleisti pačią miesto esybę. Projekte dalyvauja šešiolika iškilių kompozitorių iš viso pasaulio. Nuo 2008 metų vasario po ketvertą iš jų visą mėnesį gyvena viename keturių didžiųjų miestų, kur „Ensemble Modern“ užsakymu kuria naujas kompozicijas. Šešiolika mėginimų sukurti muzikinę įvairių miestų esybės raišką nuo 2008 metų spalio bus pristatyti publikai – tai muzikiniai miestų atspindžiai.

 

Nuo 2006 metų daugiau nei pusė pasaulio gyventojų gyvena miestuose – jau vien dėl šio fakto miestas atsiduria visuomenės ir mokslininkų dėmesio centre. Miestų viliojami žmonės nuo seno keliasi į juos – ar tikėdamiesi išsipildysiančių troškimų, ar siekdami sėkmės ūkiniame, visuomeniniame gyvenime. Drauge miestas patiria nuolatinę vidinę kaitą. Nėra dienos, kad jis būtų toks, koks buvo anksčiau, tačiau, kita vertus, jis išsaugo savo branduolį. Bet kas gi yra miesto esmė? Kas lemia jo „esenciją“, slypinčią anapus žinomų asociacijų ir konotacijų, anapus išorės ar geografinės padėties? „into...“ projektas – tai meninis artėjimas prie miesto esmės, mėginimas atsakyti į šiuos klausimus muzika.

 

Išrinktieji kompozitoriai, keliaujantys „į“ (angliškai – „into“) Stambulą, Dubajų, Johanesburgą ir Perlo upės deltą yra šie: Mark Andre, Beat Furrer, Samir Odeh-Tamimi ir Vladimir Tarnopolski (Stambulas), Vykintas Baltakas, Markus Hechtle, Márton Illés ir Jörg Widmann (Dubajus), Luke Bedford, Jörg Birkenkötter, Lars Petter Hagen ir Lucia Ronchetti (Johanesburgas), Unsuk Chin, Heiner Goebbels, Benedict Mason ir Johannes Schöllhorn (Perlo upės delta).

 

2008 metų vasarį – 2009 metų gegužę kompozitoriai mėnesį apsistoja šiuose miestuose, kuriuose, bendradarbiaujant su vietos Goethe’s institutais, rengiama lankymosi ir tyrinėjimų programa, individualiai suderinta su kompozitorių interesais. Visi kompozitoriai turės prieigą prie pageidaujamų veiksmo vietų. Galimi sąlyčio taškai yra šie: vaizduojamasis menas, naujoji ir tradicinė muzika, sociologija, architektūra, miestų statyba, migracija, gamtos mokslai, vaidybos ir šokio menas bei daugybė kitų dalykų. Be to, viešnagės metu jie dalyvaus vietos universitetų ir aukštųjų mokyklų mainų programoje, skaitys paskaitas studentams.

 

„Ensemble Modern“ koncertai vyks 2008 metų rudenį – 2010 metų vasarą Frankfurte, Berlyne, Esene, kituose miestuose, taip pat ten, kur buvo sukurti kūriniai: Stambule, Dubajuje, Johanesburge ir Perlo upės deltoje.

 

Pagal Siemens Arts Program inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).