Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Paskelbti kompozitorių konkurso laureatai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-03-26

Paskelbti kompozitorių konkurso laureatai [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo 26 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje įvyko III Juozo Karoso vardo naujų kūrinių konkurso finalinis turas. Anonimiškai rengiamam konkursui buvo pateiktos devynios partitūros įvairiems kameriniams ansambliams (nuo 2 iki 8 atlikėjų); profesoriaus Osvaldo Balakausko vadovaujama konkurso žiuri (Rytis Mažulis, Rimvydas Žigaitis, Birutė Karosienė, Audronė Vainiūnaitė, Algirdas Budrys) atrinko šešias kompozicijas, kurias finaliniame ture atliko „Chordos“ styginių kvartetas, Liudas Mockūnas (saksofonas), Andrius Radziukynas (fleita), Robertas Beinaris (obojus), Dainius Puodžiukas (smuikas), Rokas Zubovas (fortepijonas), Saulius Astrauskas (mušamieji), Milda Čiužaitė, Dovilė Mačiukaitė, Airida Zalieckaitė, Margarita Chodūnaitė (mecosopranai). Nuskambėjus paskutiniam kūriniui, žiuri susirinko baigiamajam posėdžiui, kuriame paaiškėjo konkurso nugalėtojai.

 

Pirmąją vietą pelnė Arvydas Malcys už kompoziciją „Saxchord“ tenoriniam saksofonui ir styginių kvartetui. Antrosios vietos žiuri nusprendė neskirti, o dvi trečiąsias vietas pasidalijo Vytautas Germanavičius („Outer Space“ fleitai ir mušamiesiems) ir Vaida Striaupaitė-Beinarienė („Canto e capriccio“ obojui, smuikui solo, mušamiesiems ir styginių kvartetui).

 

Konkurso diplomantais tapo Jonas Tamulionis (Trio fleitai, violončelei ir fortepijonui), Vidmantas Bartulis („Lullaby for Four Moms“ keturiems mecosopranams) ir Vytautas Barkauskas („Impulsai“ fleitai, violončelei ir fortepijonui). Pastarasis kompozitorius taip pat pelnė publikos simpatijų prizą.

 

Konkursą, pavadintą kompozitoriaus Juozo Karoso vardu ir organizuojamą Sauliaus Karoso labdaros ir paramos fondo bei Lietuvos kompozitorių sąjungos, inicijavo ilgametė Kauno J. Naujalio ir Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos fortepijono pedagogė, fondo direktorė Birutė Karosienė. Surengti konkursai buvo nemenkas paskatinimas mūsų autoriams. Pirmasis konkursas, įvykęs  2003 m., buvo skirtas fortepijoninės pjesės žanrui. Kompozitoriai buvo labai aktyvūs, kūrinius pateikė apie penkiasdešimt autorių. Didžioji dalis konkursinių pjesių vėliau buvo išleistos, tapo vaikų muzikos mokyklų pianistų nuolatinio repertuaro dalimi.

 

Antrasis konkursas, įvykęs 2005 m., iškėlė sudėtingą, kompozicinio meistriškumo reikalaujančią užduotį – buvo skirtas fortepijoninio koncerto su orkestru žanrui. Profesoriaus Vytauto Laurušo vadovaujama žiuri tuomet pirmąją vietą skyrė kompozitoriui Arvydui Malciui už Koncertą fortepijonui ir kameriniam orkestrui, antrąją – Nacionalinės premijos laureatui Jurgiui Juozapaičiui, sukūrusiam Mažąjį koncertą fortepijonui.

 

MILC inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).