Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > CD „Pas de deux“ - lietuvišką muziką interpretuoja „Duo Strimaitis“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-04-14

CD „Pas de deux“ - lietuvišką muziką interpretuoja „Duo Strimaitis“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Balandžio 18 d., 18 val., Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje įvyks „Duo Strimaitis“ (Aidas Strimaitis – smuikas, Eglė Strimaitienė – fortepijonas) kompaktinės  plokštelės „Pas de deux“ pristatymas. Tai pirmoji dueto plokštelė, kuriai buvo pasirinkti šeši lietuvių kompozitorių kūriniai smuikui ir fortepijonui, iš jų – net penkios premjeros. Didžioji dalis atliekamos muzikos buvo sukurta specialiai „Duo Strimaitis“ – tai Antano Kučinsko „Scratched duo“ (2007), Vaidos Striaupaitės-Beinarienės „Preludio e Saltarello“ (2007), Antano Jasenkos „NYC_001“ (2007) bei Dianos Čemerytės „Pas de deux“; Vytautas Barkauskas parengė naują 1979 m. sukurtų „Dialogų“ redakciją specialiai šiems atlikėjams. Be išvardytų kūrinių plokštelėje skamba ir Arvydo Malcio „Skirtingi kampai“ (1985).

 

Įdomu, kad viena kompozicija pateikiama su grafine videopartitūra – ją bus galima peržiūrėti plokštelę paleidus kompiuteriu. Atlikėjai teigia, kad ši Antano Jasenkos partitūra ir jiems buvo nauja, nepatirta sritis, kurią buvo nepaprastai įdomu „narplioti“ ir įamžinti garsais.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).