Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Skelbiamas konkursas vaikiškai operai sukurti
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-04-25

Skelbiamas konkursas vaikiškai operai sukurti [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Kompozitorių sąjunga skelbia konkursą vaikiškai operai sukurti. Jo tikslas – skatinti vaikiško operinio repertuaro kūrybą ir jo sklaidą Lietuvos muzikiniuose teatruose. Jame gali dalyvauti Lietuvos kompozitoriai bei Lietuvos ir užsienio libretistai.

 

Kūrėjai konkursui pateikia iki 2008 m. rugsėjo mėn. 15 d. kūrinio muzikinę koncepciją ir libretą. Opera turėtų būti skirta vaikams iki 12 metų, pageidautina dviejų dalių, vidutinio pastatymo biudžeto (iki 300000 Lt).

 

Konkurso pagrindinis prizas – autorinė sutartis kūrinio pilnai realizacijai kompozitoriui ir libretistui, kūrinio pastatymo garantija Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre 2010 m.

 

Darbus vertins kompetetinga žiuri sudaryta iš Kultūros ministerijos, Operos ir baleto teatro bei Kompozitorių sąjungos atstovų.

 

Darbus siųsti iki 2008 m. rugsėjo 15 d. imtinai, adresu A. Vienuolio g. 1, LNOBT, Vaikiškos operos konkursui arba el. paštu kanceliarija@opera.lt

 

Tel. pasiteiravimui: (5) 2620093, 2618197.


 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).