Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kaselyje vėl skamba lietuvių šiuolaikinė muzika
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-05-26

Kaselyje vėl skamba lietuvių šiuolaikinė muzika [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gegužės 30 d., Kaselio liuteronų bažnyčioje (Vokietija), muzikinės kultūros mainų organizacijos „Ost-West-Podium“ surengtame koncerte skambės lietuvių kompozitorių kūriniai. Naują Ugnės Giedraitytės opusą, sukurtą šios organizacijos užsakymu, Onutės Narbutaitės „Winterserenade“, Broniaus Kutavičiaus „Aštuonias Stasio miniatiūras“, Vytauto Laurušo „Paukščių turgų“ ir Mindaugo Urbaičio „Der Fall Wagner“ atliks „Trio Advance“ (Johannes Hustedt – fleita, Ingrida Armonaitė – smuikas, Gediminas Dačinskas – altas). Ši lietuviška programa, pavadinta „Dialogu“, – tai „Ost-West-Podium“ rengiamos koncertų serijos „Wellenlänge für baltische Streicher“ dalis.

 

Organizacija „Ost-West-Podium“ siekia užmegzti bei palaikyti ryšį su skirtingomis muzikos kultūromis, tad periodiškai į Vokietiją yra kviečiami kompozitoriai bei atlikėjai iš Rytų Europos šalių ES narių, ar šalių kandidačių.

 

Vasario mėnesį su Onutės Narbutaitės, Algirdo Martinaičio bei Ramintos Šerkšnytės kūriniais čia lankėsi ir koncertavo „Chordos“ styginių kvartetas.

 

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).