Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Arvydo Malcio kūriniai orkestrui – kompaktinėje plokštelėje „Impetus“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-07-01

Arvydo Malcio kūriniai orkestrui – kompaktinėje plokštelėje „Impetus“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kompozitorius Arvydas Malcys pristato jau ketvirtąją savo kompaktinę plokštelę, į kurią šįkart sudėjo kūrinius simfoniniam orkestrui. Orkestrinę muziką Malcys rašo intensyviai ir nuosekliai, tad šis leidinys atspindi tik pusę to, ką autorius yra sukūręs orkestrui per pastarąjį dešimtmetį ir tik mažą dalelę iš viso egzistuojančio jo orkestrinių kūrinių sąrašo.

 

Į diską sugulė keturios kompozicijos, kurios buvo įrašytos Lietuvos ir Latvijos nacionalinių simfoninių orkestrų koncertų metu – tai „Impetus“ (2002), Simfonija Nr. 1 „Tavęs nujautimas“ (2000), Koncertas trombonui (2003) bei „Ekscentriškas bolero“ (2006).

 

Taikliausiai požiūrį į šią kūrybos sritį apibūdina pats kompozitorius: „Netikiu modernistų ir avangardistų pasisakymais, kad simfoninio orkestro era baigėsi, išsisėmė, kad orkestras tapo neperspektyvus, perdėm konservatyvus, neįdomus ir nuobodus, kad šiuolaikiniai kompozitoriai simfoniniam orkestrui rašo nenoriai, - kadangi neaktualu, trūksta išraiškos priemonių, kad jau atėjo laikas orkestrus išformuoti, paliekant keletą – kaip muziejinius reliktus...“ (Arvydas Malcys).

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).