Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > 15-oje Tokijo tarptautinėje knygų mugėje pristatomi ir MILC leidiniai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-07-10

15-oje Tokijo tarptautinėje knygų mugėje pristatomi ir MILC leidiniai


Liepos 10-13 d. Tokijo parodų centre „Tokyo Big Sight“ vyksta didžiausia Azijoje 15-oji Tokijo tarptautinė knygų mugė, kurioje dalyvauja 770 dalyvių iš 30 pasaulio šalių, įskaitant ir Lietuvą. Kartu vyksta 7 specializuotos leidybos parodos.

 

Pirmą kartą Tokijo knygų mugėje Japonijos leidėjų asociacijos kultūriniams mainams (Publishers Association for Cultural Exchanges, Japan) kvietimu dalyvauja Lietuvos ambasada. Savo stende ji siekia supažindinti su Lietuvos istorija, kultūra, menu ir literatūra per leidybinę kultūrą. Eksponuojama pastaraisiais metais Lietuvoje išleistų 80 reprezentatyvių leidinių lietuvių ir anglų kalbomis, pateikiant anotacijas japonų kalba; ekspoziciją papildo ir keletas lietuvių literatūros vertimų į japonų kalbą. Leidinius ekspozicijai pateikė Lietuvos leidėjų asociacija, viešoji įstaiga „Lietuviškos knygos“, Lietuvos institutas ir Muzikos informacijos ir leidybos centras.

 

Stende taip pat pristatomi 2009 metais Lietuvoje vyksiantys svarbūs kultūros projektai: „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“, Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimas, Vilniaus ir Baltijos knygų mugės. Dalijama renginių informacinė medžiaga ir suvenyrai, šiuolaikinės lietuvių muzikos ir lietuvių atlikėjų kompaktinės plokštelės.

 

Lietuvos ambasados dalyvavimą Tokijo tarptautinėje knygų mugėje remia Lietuvos kultūros ministerija, koordinuoja LR kultūros atašė Japonijoje ir Lietuvos institutas, bendradarbiaujant su Lietuvos leidėjų asociacija, VšĮ „Lietuviškos knygos“, Muzikos informacijos ir leidybos centru, VšĮ „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“.

 

Lietuvos ambasados Japonijoje inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).