Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuvių džiazo atlikėjai – festivalyje Švedijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-08-28

Lietuvių džiazo atlikėjai – festivalyje Švedijoje [Džiazas]


Rugpjūčio 29-30 d. Karlshamne, pietų Švedijoje, pirmą kartą vyks džiazo festivalis „Jazz Bridge“, kuriame pasirodys ir Lietuvos džiazo atlikėjai.

 

Festivalyje koncertuos akordeonininkų konkursų laureato Raimondo Sviackevičiaus, vieno ryškiausių Lietuvos džiazo saksofonininkų Jano Maksimovičiaus bei perkusijos meistro Arkadijaus Gotesmano trio.

 

Kiek vėliau festivalio scenoje pasirodys saksofonininkas Liudas Mockūnas kartu su prancūzų kompozitoriumi bei gitaristu Marcu Ducret, vadinamu vienu įdomiausių nūdienos improvizacijų menininku. Su šiuo muziku Mockūnas ne kartą yra grojęs ir Lietuvoje.

 

Liudas Mockūnas nuolat muzikuoja tarptautinėse sudėtyse, yra įvairių tarptautinių projektų iniciatorius. Jo kartu su danų būgnininku Stefanu Pasborgu įkurtos grupės „Toxikum“ albumas 2004 m. pelnė „daniškąjį Grammy“ apdovanojimą – „Jazz Discovery of the Year“.

 

Festivalio rengėjai anksčiau yra surengę ir kitų Lietuvos džiazo meistrų – Vladimiro Čekasino, Skirmanto Sasnausko, Leonido Šinkarenko – pasirodymus Karslhamne.

 

Lietuvos muzikų pasirodymą festivalyje remia LR Kultūros ministerija ir LR ambasada Švedijoje.

 

Kultūros ministerijos inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).