Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Mariaus Baranausko „Maldos“ premjera
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-09-29

Mariaus Baranausko „Maldos“ premjera [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Rugsėjo 30 d., 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje – premjera: pirmą kartą Lietuvoje bus atlikta kompozitoriaus Mariaus Baranausko „Malda“ altui ir styginių orkestrui (2007), kurios pasaulinė premjera įvyko 2007 metų vasarą Sarbriukene (Vokietija). „Nordische Musik“ festivalio užsakymu gimusį kūrinį, kaip ir pirmojo atlikimo metu grieš altininkė Jonė Kaliūnaitė ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (dirig. Donatas Katkus).

 

„Malda“ pratęsia ankstesniuose Baranausko darbuose jau plėtotą idėją tekstą transformuoti į muziką. Kaip pasakojo kompozitorius, „Koncerte ypatingai svarbi tembrinė-spalvinė styginių instrumentų skalė. Tai tarsi kūrinys vienam instrumentui – solistas yra viso kūrinio ašis, duodanti muzikinius ir emocinius impulsus kitiems instrumentams ir visam orkestrui“.


Koncerte be kitų užsienio autorių kūrinių skambės ir dar viena lietuviška kompozicija - Algirdo Martinaičio „Swayxtix“ altui solo (2006).

 


MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).