Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuviai dalyvaus muzikos mugėje „PopKomm“ Berlyne
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-10-06

Lietuviai dalyvaus muzikos mugėje „PopKomm“ Berlyne [Pop / Rock / Urban]


Spalio 8-10 d. Lietuvos muzikos industrijos atstovai dalyvaus muzikos mugėje PopKomm Berlyne. Lietuvos muzikos eksporto biuro organizuojamame bendrame Lietuvos stende (Hall 20 / 109c) dirbs leidėjai, platintojai bei įvairių agentūrų atstovai, viso 10 įmonių bei organizacijų: „Bomba“, „Cukrus Media“, „Intervid“, „Monaco Production“, „Prior Musica“, „Ryralio Records“, „Zona Music“, „Baltos lankos Export & Import“, VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ bei Lietuvos muzikos eksporto biuras.

 

Nors organizatoriai daugiausia dėmesio skiria Europos muzikai, „PopKomm“ muge vis labiau domisi ir kitų šalių (kaip antai JAV, Australija, Pietų Afrika) muzikos industrijos atstovai.

 

„PopKomm“ programą sudaro trys renginiai – mugė, konferencija bei festivalis. Gyvosios muzikos industrija yra bene svarbiausias renginio aspektas, šiai industrijos šakai skiriama speciali erdvė, kurioje dirbs žinomos agentūros bei festivalių atstovai.

 

Festivalio organizatoriai tiki, kad niekas negali pakeisti gyvos muzikos, ir pabrėžia vis didėjančią „nišinės“ kūrybos paklausą – todėl tiek daug dėmesio skiriama koncertams, kurie vyks net 25-iuose oficialiuose festivalio klubuose. Pagrindinė festivalio vieta – „Kulturbrauerei“ (Kultūros bravoras) Rytų Berlyne, vienijantis 8 klubus. Stilistinės festivalio ribos įvairuoja nuo rock/pop iki hiphopo, chanson, punk ir electro.

 

Visi festivalio koncertai yra atviri publikai; dažnai teigiama, kad tokio masto ir stilistinės įvairovės festivalis apskritai yra galimas tik Berlyne – mieste, turinčiame itin gausią, atvirą ir smalsią naujovėms publiką.

 

Nemažiau įdomi ir konferencinė „PopKomm“ mugės dalis. Kaip visuomet daug dėmesio bus skiriama gyvai muzikai ir jos funkcionavimui, mobiliam ir skaitmeniniam muzikos platinimui, naujiems ir seniems muzikos verslo modeliams bei kūrėjų ir atlikėjų perspektyvoms.

 

Kasmet vienai kuriai nors valstybei (kuri įvardijama kaip „PopKomm“ šalis partnerė) atitenka išskirtinė galimybė pristatyti savo muziką visose trijose mugės platformose: ji turi didžiausią plotą ekspozicijų salėse, gali įvairiapusiškai pristatyti savo šalį konferencijos programoje bei gauna išskirtinę galimybę savo atlikėjų pasirodymams pagrindinėje festivalio vietoje – „Kulturbrauerei“. Šiemetinė „PopKomm“ šalis partnerė yra Turkija.

 

Praėjusiais metais „PopKomm“ mugėje lankėsi daugiau nei 15000 muzikos industrijos profesionalų  iš 57 šalių. Stenduose dirbo 886 kompanijos.

 

Lietuvos pristatymas „PopKomm“ mugėje organizuojamas trečią kartą, jį remia Lietuvos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros rėmimo fondas.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).