Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Keturi koncertai“ – nauja Arvydo Malcio kompaktinė plokštelė
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-10-06

„Keturi koncertai“ – nauja Arvydo Malcio kompaktinė plokštelė [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Šiais metais pasirodė jau antra Arvydo Malcio kompaktinė plokštelė, skirta kompozitoriaus orkestriniams kūriniams. Šiuokart buvo įrašyti keturi koncerto žanro opusai, atliekami iškilių Lietuvos bei užsienio solistų – pianistės Guodos Gedvilaitės, fleitininkės Camillos Hoitengos (JAV, Vokietija), klarnetininko Rogerio Arve Vigulfo (Norvegija), altininko Hartmuto Rohde’ės (Vokietija) bei Lietuvos kamerinio orkestro, diriguojamo Roberto Šerveniko.

 

Koncertą klarnetui ir kameriniam orkestrui (2007), dedikuotą  šviesios atminties LNSO klarneto koncertmeisteriui Algirdui Doveikai, kompozitorius sukūrė paskatintas norvegų klarnetininko Rogerio Arve Vigulfo, su kuriuo bendradarbiauja nuo 2004 metų. Tai sudėtingas, išskirtinio atlikėjo meistriškumo reikalaujantis opusas.

 

Koncertą altui ir kameriniam orkestrui „In perpetuam memoriam“ (1997) autorius skyrė anksti palikusių muzikantų – Jurgio Fledžinsko, Gintauto Lelešiaus, Sauliaus Kiškio, Aleksandro Batovo, Rimanto Šiugždinio, Elvio Tumosos ir Vidmanto Kudirkos – atminimui. Anot muzikologės Laimutės Ligeikaitės (ji - ir CD bukleto autorė), „visą kūrinį gaubia dramatiška, kupina tragizmo dvasia“, o kūrinio pradžioje ir pabaigoje skambantys varpo dūžiai tarsi kviečia apmąstyti laikinas žmogaus būties valandas.

 

Koncertas fortepijonui ir kameriniam orkestrui (2005) pelnė pirmąją premiją Juozo Karoso fondo kompozicijos konkurse Vilniuje 2005 metais. Šis dviejų dalių kūrinys, dedikuotas jo pirmajam atlikėjui pianistui Sergejui Okruško, grindžiamas aštrių dramaturginių kontrastų principu.

 

Koncertas fleitai ir kameriniam orkestrui Nr. 1 „Vox clamantis in deserto“ (1995) pasak Laimutės Ligeikaitės yra vienas įsimintiniausių concerto grosso lietuvių šiuolaikinėje muzikoje. Solisto partija alsuoja improvizacine laisve, o tuo pat metu autorius atlikėjui suteikė galimybę visapusiškai pademonstruoti ne tik techniką, bet ir mąstymo jautrumą, gilumą.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).