Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Išleista Jūratės Landsbergytės knyga „Vargonų muzika Lietuvoje XX a.“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-10-17

Išleista Jūratės Landsbergytės knyga „Vargonų muzika Lietuvoje XX a.“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kultūros, filosofijos ir meno institutas bei leidykla „Kronta“ išleido naują vargonininkės, muzikologės Jūratės Landsbergytės knygą „Vargonų muzika Lietuvoje XX a. Kūrybos modernizmas“. Joje, kaip teigia pati knygos autorė, buvo apibendrinti daugelio metų tyrinėjimai, anksčiau spausdinti straipsniai, dabar papildyti naujais duomenimis ir įžvalgomis.

 

Monografijos pagrindas – muzikologinė esejistinė kūrybos analizė, kurios atraminiai punktai – trys istoriniai skyriai apie pagrindinius XX a. Lietuvos vargonų kultūros posūkius – Nepriklausomoje tarpukario Lietuvoje, sovietinėje Lietuvoje ir XX a. pabaigos nepriklausomybę atgavusioje Lietuvoje, jos vargonų muziką. Knygos įvade, remiantis kitų muzikologų tyrimais, apžvelgiama vargonų muzikos istorija iki XX a. ir trumpa vargonų instrumento raida Lietuvoje.

 

Tai jau antroji Jūratės Landsbergytės knyga, skirta Lietuvos vargonų kultūros tyrinėjimams. Pirmoji – „Bažnytinė muzika ir dvasingumas Lietuvoje“ – pasirodė 2006 metais

 

 

MILC inf.

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).