Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Anatolijaus Šenderovo ir Davido Geringo kūrybinė partnerystė įprasminta kompaktine plokštele
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-10-28

Anatolijaus Šenderovo ir Davido Geringo kūrybinė partnerystė įprasminta kompaktine plokštele [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo ir violončelininko Davido Geringo kompaktinė plokštelė „David’s Song“ – tai puikus daugiau nei 30 metų besitęsiančios kūrybinės dviejų menininkų partnerystės įrodymas. Užsimezgusi dar 1972 metais, kai kompozitorius šiam atlikėjui sukūrė ir dedikavo Sonatą violončelei ir mušamiesiems, ši draugystė nutrūko 1975-aisiais, Davidui Geringui išvykus iš Lietuvos, ir vėl atsinaujino tik po beveik dviejų dešimtmečių. To įrodymas – naujai gimusių Anatolijaus Šenderovo kūrinių violončelei gausa bei jau antrasis kompozitoriaus CD, iš esmės skirtas muzikai violončelei (pirmoji kompaktinė plokštelė, išleista bendradarbiaujant su Geringu, pasirodė 2002 metais).

 

Visi naujajame CD įrašyti kūriniai yra dedikuoti Davidui Geringui. Jis – ir pirmasis jų visų atlikėjas bei nuolatinis populiarintojas. Leidinyje skamba jau minėtoji Sonata violončelei ir mušamiesiems (1972), „Cantus I“ violončelei ir fortepijonui (1993), „Cantus II“ violončelei solo (1993), „Sulamitos giesmės“ violončelei, bajanui, perkusijai ir įrašui (2001) bei „Dovydo giesmė“ violončelei ir styginių kvartetui (2006).

 

Kompaktinę plokštelę išleido Vokietijos įrašų kompanija „Profil Medien GmbH“.

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).