Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Arvydo Malcio „Cantus Sirenum“ pasaulinė premjera
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-11-20

Arvydo Malcio „Cantus Sirenum“ pasaulinė premjera [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 20 d. Monse (Belgija), „Grand Théatre de Mons“ salėje įvyks Arvydo Malcio Koncerto fleitai ir styginių orkestrui „Cantus sirenum“ pasaulinė premjera. Kūrinį atliks fleitininkas Marcas Grauwelsas ir Monso Karališkosios konservatorijos orkestras, diriguojamas Danielio Gazono. 2007 metais vykusiame Tarptautinio Haifos fleitos festivalio kompozitorių konkurse ši Malcio kompozicija pateko į rekomenduojamų kūrinių sąrašą.

 

Tai jau ne pirmas kartas, kai Monso Karališkosios konservatorijos orkestras atlieka šiuolaikinę lietuvių muziką – 2007 metų pavasarį Danielis Gazonas parengė vien iš lietuvių kompozitorių kūrinių sudarytą programą ir pristatė ją koncertuose Belgijoje. Tąkart skambėjo Onutės Narbutaitės, Loretos Narvilaitės, Broniaus Kutavičiaus, Vidmanto Bartulio, Žibuoklės Martinaitytės kompozicijos.

 

MILC inf.

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).