Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Išleista Jurgio Gaižausko operos „Buratinas“ kompaktinė plokštelė
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-02-27

Išleista Jurgio Gaižausko operos „Buratinas“ kompaktinė plokštelė [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras išleido CD su Jurgio Gaižausko operos vaikams „Buratinas“  įrašu. Kompaktinė plokštelė įkomponuota į spektaklio nuotraukomis iliustruotą spalvingą knygelę su operos libretu.

 

Sukurta 1969 m., tai buvo ir pirmoji lietuviška opera vaikams, pastatyta LNOBT. 1985 m. šią operą naujai pastatė dirigentas Rimas Geniušas, režisierius Eligijus Domarkas, dailininkas Algis Kariniauskas, choro vadovas Anicetas  Arminas. „Buratinas“ rodomas iki šiol, ir ilgą laiką tai buvo vienintelė lietuviška opera vaikams. Su šia mėgstamiausia Lietuvos vaikų opera užaugo ne viena vaikų karta, juolab, nelepinama lietuviškų operų vaikams. Šio įrašo dėka ja galės džiaugtis dar daugiau vaikų. O kadangi kartu yra ir libretas, vaikai galės drauge ir dainuoti Buratino dainelę.

 

Pats kompozitorius Jurgis Gaižauskas mano: „Ši opera tokia populiari todėl, kad joje yra ryškių melodijų. Be to, puikus, skambus Anzelmo Matučio libretas, o ir pats siužetas geras. Juk mažiesiems svarbu, kad būtų veiksmas, būtų įdomu.“

 

LNOBT išleistos kompaktinės „Buratino“ plokštelės įrašas darytas 2006 metais. Plokštelėje dainuoja K. Alčauskis, V. Bagdonas, V. Bakula, R. Šilinskaitė, Č. Nausėda, L. Pautienius, L. Jonutytė, A. Malikėnas, E. Klivickaitė, G. Visockas, R. Urbietis, D. Milkevičius, diriguoja Martynas Staškus, choro vadovas – Česlovas Radžiūnas.

 

Kompaktinė plokštelė pasirodė 1 000 vnt. tiražu, jos išleidimą parėmė Lietuvos respublikos kultūros ministerija.

 

 

LNOBT inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).