Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Felikso Bajoro simfoninė muzika – „Naxos“ išleistame CD
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-03-18

Felikso Bajoro simfoninė muzika – „Naxos“ išleistame CD [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Tarptautinė įrašų kompanija „Naxos“ išleido Muzikos informacijos ir leidybos centro licencijuotą Felikso Bajoro simfoninės muzikos kompaktinę plokštelę, kurią įrašė smuikininkė Rusnė Mataitytė ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus. Tai jau antrasis Felikso Bajoro kompaktinis diskas „Naxos“ kataloguose – 2007 metais kompanija pristatė kompozitoriaus muziką styginiams.

 

Į Simfoniją-diptiką (1984) autorius perkėlė savo operos „Dievo avinėlis“ temas. Kaip ir dauguma Bajoro simfoninių partitūrų, Simfonijos-diptiko audinys nepaprastai polifonizuotas, instrumentų partijos įsivaizduojamos kaip tam tikri veikėjai – ypač personifikuoti pučiamųjų tembrai, kurių replikose galima atpažinti kompozitoriaus dainavimo manierą, kalbėsenos būdą.

 

Koncertas smuikui ir orkestrui (1998) – vienas sudėtingiausių šio žanro pavyzdžių lietuvių muzikoje. Kompozitorius jame sulydė specifinius savo stiliaus bruožus: „bajorišką“ glissando, rikošetus, šokinėjančius saltando ar erdvinį to paties garso skambėjimą keturiomis stygomis. Koncerte nuolat išnyra lietuviškų sutartinių atgarsiai.

 

Exodus I (1994) sukurtas motinos atminimui, tačiau Bajoro žodžiais – „ir kiekvienam iš mūsų – amžinosios kelionės keleiviui“. Šiame kūrinyje autorius išradingai naudoja mušamųjų tembrų įvairovės galimybes.

 

Naujausią Felikso Bajoro muzikos plokštelę jau galima įsigyti daugelyje muzikos įrašų pardavimo tinklų visame pasaulyje, Vilniuje ją rasite Natų knygyne (Tilto g. 33a) bei Muzikos informacijos ir leidybos centre (A. Mickevičiaus g. 29).

 

Šį projektą parėmė LR Kultūros ministerija.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).