Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Nauja Rūtos Gaidamavičiūtės knyga skirta lietuvių muzikos įvykiams
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-04-21

Nauja Rūtos Gaidamavičiūtės knyga skirta lietuvių muzikos įvykiams [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Muzikologė Rūta Gaidamavičiūtė ką tik išleido savo tekstų rinktinę „Muzikos įvykiai ir įvykiai muzikoje“. Anot autorės, šioji knyga sumanyta kaip savotiškas diptikas: pirmoji dalis („Lietuvių muzikos savitumo paieškos“) yra mokslinė studija, o antroji („Atvertys, akimirkos, faktai“) – šaltinių publikacija, kurioje pateikti pokalbiai ir užfiksuoti Lietuvos kultūriniam gyvenimui svarbūs įvykiai.

 

Knygoje išryškėja pagrindinės XX a. lietuvių muzikos savitumo paieškų kryptys. Čia akcentuojamas kompozitorių dėmesys pasaulio muzikoje vykusiems procesams, antrosios modernizmo bangos ypatumams, liaudies muzikos būvio profesionaliojoje muzikoje problematikai, modernizmo ir archaikos jungtims, Fluxus atgarsiams ir kt.

 

Tai jau ketvirtoji Rūtos Gaidamavičiūtės knyga, sudaryta ir išleista per pastaruosius penkerius metus. Ankstesnės – tai straipsnių rinktinė „Nauji lietuvių muzikos keliai“, pokalbių su muzikais knyga „Kūrybinių stilių pėdsakais“ bei Vidmantui Bartuliui skirta monografija „Vidmantas Bartulis. Tarp tylos ir garso“.

 

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).