Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lino Rimšos premjeroje – folkloro ir modernaus skambesio derinys
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-09-03

Lino Rimšos premjeroje – folkloro ir modernaus skambesio derinys [Folk / World / Country]


Rugsėjo 13 d., 19 val., Filharmonijos Didžiojoje salėje įvyks baigiamasis IV tarptautinio folkloro festivalio „Pokrovskije kolokola“ koncertas, kuriame skambės kompozitoriaus Lino Rimšos  premjera „Senasis tikėjimas“. Kūrinys, užimsiantis vieną koncerto dalį, yra bendras šio kūrėjo ir ansamblio „Arinuška“ (vadovai – Irena ir Nikolajus Zacharovai) projektas, sukurtas iš autentiškų Lietuvos rusų sentikių, Rytų Lietuvos baltarusių ir Pietų Rusijos folkloro ir kitų muzikos kultūrų, žanrų bei stilių fragmentų derinio.

 

„Senasis tikėjimas“ pratęsia Lino Rimšos world music stilistikos eksperimentus ir įsilieja į kitų jo šio žanro projektų – „Sutartinės Party“, „ZAP. 4 elementai“, „World Music Show“ – eilę. Kompozicija ką tik pasirodė ir kompaktinės plokštelės pavidalu.

 

Daugiau informacijos apie koncertą rasite čia.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).