Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Naują Justės Janulytės kūrinį atliks „Sinfonietta Riga“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-12-07

Naują Justės Janulytės kūrinį atliks „Sinfonietta Riga“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gruodžio 12 d., 19.00 val., Nacionalinėje filharmonijoje – penktasis ir jau paskutinysis koncertų ciklo „Viva musica via Baltica“ vakaras. Lietuvoje viešintis latvių kamerinis orkestras „Sinfonietta Riga“ (meno vad. ir dirig. Normunds Šnē) bei pianistas Daumantas Kirilauskas atliks Beethoveno, Haydno, Ērikso Ešenvaldso ir Justės Janulytės kūrinius. Pastarosios autorės kompozicija „Naktų ilgėjimas“ styginių orkestrui buvo sukurta programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ užsakymu, o jos premjera numatyta ne tik Vilniuje, bet ir Rygoje, Klaipėdoje ir Kaune.

 

Justė Janulytė: „Dvisluoksnės „Naktų ilgėjimo“ partitūros sudarymas primena nakties ilgėjimą trumpėjant dienai: vienas sluoksnis slenka žemyn ir tyla, užleisdamas vietą garsėjančiam ir vis ilgesniais garsais pulsuojančiam antrajam. Kiekvienas atlikėjas griežia individualias solo partijas (jų yra dvidešimt viena), kurios, tiesa, panašios it kanono balsai ar savotiški vieni kitų aidai, dėl to toks monochrominis orkestras skamba tarsi vienas utopinis aštuoniasdešimtketurstygis instrumentas. Kūrinio harmonija pagrįsta išimtinai kvintiniais sąskambiais, kylančiais iš natūralaus styginių instrumentų derinimo. Mortonas Feldmanas tokią kompoziciją greičiausiai būtų pavadinęs „Kvintos mano gyvenime“.

 

 

PROGRAMA

JUSTĖ JANULYTĖ – „Naktų ilgėjimas“ styginių orkestrui (premjera)

LUDWIG VAN BEETHOVEN – Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 3, c-moll, op. 37

ĒRIKS EŠENVALDS – „Laiko ribos“ kameriniam orkestrui

JOSEPH HAYDN – Simfonija Nr. 98, B-dur, Hob.1/98

 

ATLIKĖJAI

Kamerinis orkestras SINFONIETTA RĪGA (Latvija)

Solistas DAUMANTAS KIRILAUSKAS (fortepijonas)

Dirigentas NORMUNDS ŠNĒ (Latvija)

 

MILC inf.

 

 

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).