Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Stasio Vainiūno atminimui – monografija
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-04-06

Stasio Vainiūno atminimui – monografija [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vis dar ataidi kompozitoriaus Stasio Vainiūno (1909-1982) gimimo 100-mečiui skirti renginiai. Šiai iškiliai progai pažymėti pakartotinai buvo išleista 1991 metais pasirodžiusi šviesaus atminimo muzikologės Onos Narbutienės monografija „Stasys Vainiūnas“ (Vilnius: Lietuvos kompozitorių sąjungos Muzikos fondas, 2010; sudarytoja ir redaktorė – Vytautė Markeliūnienė).

 

Naujasis 2010 metų knygos leidimas – glaustesnės apimties. Jo pagrindu tapo ankstesniajame publikuoti Onos Narbutienės straipsniai „Gyvenimas“ ir „Kūryba“, taip pat įtrauktas Eugenijaus Ignatonio straipsnis „Interpretatorius ir pedagogas“. Šio leidinio tekstai – redaguoti, kai kur papildyti paaiškinimais, nuorodomis, vienu kitu nauju faktu. Papildyta ir pratęsta bibliografija, atskirais sąrašais pateikti Vainiūno muzikos kūrinių įrašai, natų leidiniai, pridedama santrauka anglų kalba ir kompaktinė plokštelė, kurioje skamba archyviniai pianisto Stasio Vainiūno įrašai.

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).