Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > CD „Fagotas lietuviškai“ pristatymo vakaras
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-04-22

CD „Fagotas lietuviškai“ pristatymo vakaras [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Balandžio 26 d., 18 val., Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje įvyks fagotininko Andriaus Puplauskio kompaktinės plokštelės „Fagotas lietuviškai“ pristatymas.

 

Iniciatyvaus fagotisto Andriaus Puplauskio išleista plokštelė, skirta lietuviškai fagoto muzikai – tai pirmas tokio žanro leidinys Lietuvoje. Profesionali fagoto mokykla šalyje pradėjo veiklą tik 1923 metais, tad nenuostabu, kad iki šiol šis instrumentas negali pasigirti gausiu nacionaliniu repertuaru. CD užfiksuoti kūriniai – labai skirtingi tiek laikotarpiu, tiek stilistika, tačiau puikiai atspindi kompozitorių ir atlikėjų požiūrį į šį instrumentą, jo galimybes, tobulėjimo raidą.

 

 

Pristatymo vakare dalyvauja:

 

Andrius Puplauskis – fagotas

Daumantas Kirilauskas – fortepijonas

Dainius Narkevičius – smuikas

Sigita Ramonienė – smuikas

Asta Jankauskienė – altas

Tomas Ramančiūnas – violončelė

Dainius Rudvalis – kontrabosas

 

Įėjimas nemokamas.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).