Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Pasaulio muzikos dienose Sidnėjuje skambės Vaclovo Augustino kūrinys
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-05-05

Pasaulio muzikos dienose Sidnėjuje skambės Vaclovo Augustino kūrinys [Klasikinė / Šiuolaikinė]




Balandžio 30 – gegužės 9 dienomis vykstantis Tarptautinės šiuolaikinės muzikos draugijos (ISCM) Pasaulio muzikos dienų festivalis pirmą kartą per visą savo gyvavimo istoriją nuo 1922 metų nusikėlė į Pietų pusrutulį – Australiją. Šiųmečio Sidnėjuje įsikūrusio festivalio organizatoriai jo moto pasirinko šūkį „Living Composers, Living Performers, Living Music“, tiesiogiai atspindintį ir programos turinį – dauguma festivalio kūrinių buvo sukurti po 2004 metų. Šiuolaikinei muzikai, kuriai atstovauja 52 ISCM sekcijos, skirti 24 koncertai, įvairios garso instaliacijos, radijo laidos ir tiesioginės koncertų transliacijos, ypatingą dėmesį skiriant Australijos kūrėjų muzikai. Renginiai vyksta bendradarbiaujant su šiuolaikinės muzikos bienale Aurora Festival.

 

Lietuvos sekcijai šiais metais atstovauja kompozitorius Vaclovas Augustinas ir jo kūrinys mišriam chorui „Lux aeterna“, skambėsiantis festivalio uždarymo koncerte, Šv. Finbaro bažnyčioje, gegužės 9 dieną. Ši kompozicija pirmą kartą nuskambėjo 2004 metais „Gaidos“ festivalyje, ir Lietuvos kompozitorių sąjungos buvo įvertinta kaip geriausias metų chorinis kūrinys. „Lux aeterna“, kartu su Meksikos, Italijos, Izraelio, Australijos, Škotijos ir Estijos chorine muzika atliks vienas žymiausių Australijos kolektyvų – Sidnėjaus kamerinis choras (vadovas – kompozitorius Paulas Stanhope’ė).

 

MILC inf.

 

 

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).