Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Ramintos Šerkšnytės „Vasarvidžio giesmė“ – „Kremerata Baltica“ gastrolėse
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-05-26

Ramintos Šerkšnytės „Vasarvidžio giesmė“ – „Kremerata Baltica“ gastrolėse [Klasikinė / Šiuolaikinė]


foto: Narimantas Šerkšnys

2009 metais kompozitorės Ramintos Šerkšnytės sukurtas kūrinys „Vasarvidžio giesmė“ styginių orkestrui po premjerinių gastrolių praėjusių metų rudenį ir vėl keliaus po Europos koncertų sales kartu su Gidonu Kremeriu ir „Kremerata Baltica“ orkestru, kuriam šis kūrinys ir buvo specialiai parašytas. Turą pradėsiantys koncertais Vokietijoje – gegužės 28 d. – Neuhardenberge, Schinkelkirche ir 30 d. – Berlyno filharmonijoje, gegužės 31-ąją atlikėjai jau koncertuos Rusijoje: Maskvoje, A.Puškino vardo dailės muziejuje, birželio 2 d. – Novosibirske, 4 d. – Tomsko ir 7 d. – Tiumenės filharmonijose. Gastrolių pabaiga numatyta birželio 9 d., Italijoje, Florencijos „Comunale“ teatre.

 

Tuo tarpu Lietuvoje ši „panteistinė giesmė brėkštančiam rytui“ pirmą kartą skambės tik praėjus daugiau nei metams po pasaulinės kūrinio premjeros – „Kremerata Baltica“ „Vasarvidžio giesmę“ Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje atliks spalio 9 dieną.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).