Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Naujas Justės Janulytės kūrinys skambės Portugalijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-05-31

Naujas Justės Janulytės kūrinys skambės Portugalijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Birželio 4 dieną, 57-osios Tarptautinės kompozitorių tribūnos (International Rostrum of Composers), kuri rengiama Tarptautinės muzikos tarybos (International Music Council), Portugalijos radijo RTP kultūros kanalo „Antena 2“ ir Calouste Gulbenkian fondo, metu, įvyks lietuvių kompozitorės Justės Janulytės kūrinio „Labirintai“ premjera. Autorė, pelniusi 2009 metų Tribūnos jaunimo kategorijos laureatės vardą, užsakymą sukurti šį kūrinį fleitai, klarnetui ir styginių kvartetui gavo iš Prancūzijos radijo ir Tarptautinės muzikos tarybos.

 

Pasak Justės Janulytės, „Labirintų“ pagrindas – tai dvibalsė, ostinatiškai atkarpomis pasikartojanti melodija, primenanti klaidžiojimą po akliną labirintą be išėjimo. Repetityviškumą čia sustiprina ir kanonas, kurio balsai vis labiau atsilieka vienas nuo kito ir iš pradžių beveik švariais unisonais skambėjusios melodijos rezonansas ilgėja, o lineari faktūra virsta akordais.

 

Vakaro metu skambės dar trys kompozicijos, parašytos ankstesnių metų Tribūnos jaunųjų kompozitorių laureatų: latvio Erikso Esenvalso (2006), esto Ulo Krigulo (2007) ir prancūzo Florent’o Motscho (2008). Šį Portugalijos Moderniojo meno centre vyksiantį koncertą parengė ansamblis „OrchestrUtopica“ ir dirigentas Cesario Costa.

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).