Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Raimondo Sviackevičiaus plokštelėje - šiuolaikinė lietuvių muzika
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-06-03

Raimondo Sviackevičiaus plokštelėje - šiuolaikinė lietuvių muzika [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Akordeonistas Raimondas Sviackevičius, 2004 metais išleidęs savo pirmąjį autorinį CD A Farewell to Arms, skirtą šiuolaikinei muzikai akordeonui solo, ką tik realizavo dar vieną projektą, kurio akcentas – tik lietuvių autorių kūriniai duetams ir trio su akordeonu. Naujosios kompaktinės plokštelės Accorpus simulacrum (Panašumų visuma) idėja kilo siekiant „eilinį kartą įrodyti, kad neretai skeptiškai vertinamas akordeonas yra lakoniškas, neutralus, labai mobilus, kai reikia – agresyvus, intensyvus, itin savitas, bet tuo pačiu ir į kitus instrumentus panašus...“

 

Leidinyje skamba jaunosios kartos autorių – Žibuoklės Martinaitytės, Jurgitos Mieželytės, Ramūno Motiekaičio, Justės Janulytės ir Vaidos Striaupaitės-Beinarienės muzika, bei Anatolijaus Šenderovo populiariųjų „Sulamitos giesmių“ versija akordeonui, violončelei ir fonogramai.

 

Raimondo Sviackevičiaus plokštelėje kartu su solistu muzikuoja žymiausi Lietuvos instrumentalistai – Mindaugas Bačkus (violončelė), Liudas Mockūnas (saksofonas), Marius Balčytis (trombonas) ir Sergijus Kirsenka (tūba).

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).