Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Išleistos Arvydo Malcio ir Remigijaus Šileikos kompaktinės plokštelės
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-07-09

Išleistos Arvydo Malcio ir Remigijaus Šileikos kompaktinės plokštelės [Klasikinė / Šiuolaikinė]


CD ARVYDAS MALCYS. IŠLAISVINTI DAIKTAI


Kompozitorius Arvydas Malcys autorinių kompaktinių plokštelių sąrašą papildė jau septintuoju įrašų leidiniu, į kurį atrinko keturis tiek stambios, tiek smulkesnės apimties kūrinius simfoniniam orkestrui. Malcys garsėja kaip itin spalvingų ir efektingai skambančių muzikinių „drobių“ orkestrui kūrėjas – ne išimtis ir šio CD turinį sudarantys opusai.   „Festus meae terrae“ („Mano žemės šventė“) – 1989 metais, Lietuvos sąjūdžio atmosferoje sukurta simfoninė kompozicija, reprezentuoja ankstyvąjį kompozitoriaus braižą. Tuo tarpu kiti trys plokštelėje skambantys kūriniai, parašyti jau XXI amžiuje (2003-2005 metų laikotarpiu), žymi drąsesnius ieškojimus, pasireiškiančius aleatorikos proveržiais, serijine komponavimo technika ir, pasak CD bukleto autorės muzikologės Rimos Povilionienės, apskritai rafinuotesne muzikos kalba – tai „Išlaisvinti daiktai“ (Simfonija Nr.2), Koncertas sopraniniam saksofonui ir simfoniniam orkestrui bei simfoninė pjesė „Virš mūsų tik dangus“ (dedikuota Mstislavui Rostropovičiui ir sukurta Maestro prašymu). Kūrinius interpretuoja saksofonininkas Liudas Mockūnas bei Lietuvos ir Latvijos nacionaliniai orkestrai, diriguojami Roberto Šerveniko, Juozo Domarko ir Andrio Nelsono.

 

 

CD REMIGIJUS ŠILEIKA. KAMERINIAI KŪRINIAI

 

Naujoji kompozitoriaus Remigijaus Šileikos kompaktinė plokštelė pristato gana plačią šio autoriaus kamerinės muzikos panoramą. Plokštelės turinys palaipsniui veda prie skambesio kulminacijos: nuo instrumentinių solo kūrinių, dueto sopranui ir fortepijonui, terceto ir kvarteto, einama prie svariausio kūrinio – Petro Geniušo ir Šv. Kristoforo orkestro atliekamo Koncerto fortepijonui ir styginių orkestrui. Įrašytųjų opusų žanrų ir atlikėjų sudėties įvairovei tarsi antrina pliuralistinė Šileikos muzikinė kalba: plokštelėje girdimos džiazinės reminiscencijos, sąsajos tarp akademinės ir popkultūros, ekspresionistinę manierą keičia minimalistinis santūrumas ir pan.

 

Savo kūrybos reprezentacijai Remigijus Šileika pasirinko pastarojo meto kompozicijas, tarp jų įterpdamas ir porą jau kur kas anksčiau sukomponuotų opusų. Leidinyje skamba  „Snieguoto pasaulio melodija“ sopranui, fleitai, altui ir klavesinui (2008, Sigito Gedos tekstas), „Šaulys“ anglų ragui (2007), Koncertas fortepijonui (2006), „Rudens prana“ klarnetui ir fonogramai (2004), Trio fleitai, fortepijonui ir mušamiesiems (2004) bei Sonata fortepijonui (1990) ir 1984 metais sukurtas vokalinis ciklas lietuvių poetų tekstais „Ką saugo nepragydęs paukščio balsas“ (2003 metų redakcija).

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).