Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Laimučio Vilkončiaus koncerte – lietuviškos estradinės dainos istorija
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-09-21

Laimučio Vilkončiaus koncerte – lietuviškos estradinės dainos istorija [Pop / Rock / Urban]


Rugsėjo 24 dieną, 19 val., Piano.lt koncertų salėje Vilniuje, Lietuvos dainininkai kvies pasinerti į lietuviškos populiariosios muzikos ritmus. Koncerto „Dar ne kartą: dainos istorija“ metu naujai atgims populiariausios vieno ryškiausių lietuviškos estradinės muzikos kūrėjų Laimučio Vilkončiaus dainos. Kompozitoriaus kūrinius šiuolaikiškai ir originaliai interpretuos dainininkai Rosita Čivilytė, Jurgis Bruzga, Giedrė Kilčiauskienė, Girmante Vaitkutė, Julija Jačėnaite, Jekaterina Pranevič, Gaudentas Janušas, Karolis Jančenkovas, Kristina Žaldokaitė, gospel choras „Sounds in G“ bei instrumentalistų ansamblis.

 

Koncerte skambės žinomiausios Vilkončiaus dainos, kurioms aranžuotes kūrė ne vien Lietuvos, bet ir Rumunijos jaunosios kartos kompozitoriai. Klausytojai išgirs šių dainų atsiradimo istorijas, kurias pasakos pats kompozitorius, šiemet švenčiantis savo jubiliejų.

 

Kūrėjas atskleidžia, kad jo muzikos stilistikai stipriausios įtakos turėjo studijos konservatorijoje (dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje), „The Beatles“ kūryba, Stevie Wonderio muzika, Andrew Lloydo Weberio „Jėzus Kristus superžvaigždė“, džiazroko korifėjai, ypač JAV kolektyvas „Tower of Power“.

 

Vienas ryškiausių šiuolaikinės estradinės muzikos autorių Laimutis Vilkončius yra sukūręs ne tik daugiau nei 50 dainų, bet ir muziką kino filmams, spektakliams.

 

Renginio organizatorius – VšĮ „Muzikos barai“. Partneriai – muzikos agentūra „PER MUSICA“, VšĮ „Operomanija“, Lietuvos kompozitorių sąjunga, PIANO.LT, Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).