Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > „Megadisc Classics“ išleido ketvirtąjį Ryčio Mažulio CD
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-10-11

„Megadisc Classics“ išleido ketvirtąjį Ryčio Mažulio CD [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Belgijos įrašų leidybos kompanija Megadisc Classics išleido jau ketvirtą kompozitoriaus Ryčio Mažulio kompaktinę plokštelę, šįkart skirtą išimtinai fleitos muzikai. Virtuozo iš Italijos Manuelio Zurria’os specialiai įrašytas albumas, sutalpino šešias Ryčio Mažulio kompozicijas: „Pują“ šešioms fleitoms (2004), „Musica falsa“ aštuonioms fleitoms (2006), „Ex una voce tres“ trims fleitoms (2002), „Schisma“ keturiolikai fleitų (2007), „Belvedere“ trylikai fleitų (2010) ir „Ramybę“ keturioms fleitoms (1992).

 

Plokštelė, pagal vieną iš Ryčio Mažulio kompozicijų pavadinta „Musica falsa“ (lot. „klaidinga muzika“), siejasi ir su to paties pavadinimo viduramžių muzikos teorijoje naudotu terminu, kuriuo buvo apibūdinami chromatizmai. Kaip teigia kompozitorius, jis dažnai savo kūryboje nukrypsta nuo dvylikatonės sistemos, įterpdamas į ją mažesnes nei pustonis vertes. Kita vertus, šis terminas labai tinka ir daugumai CD kompozicijų, kurių originaliosios versijos išties skiriasi nuo Manuelio Zurria’os pateikiamų interpretacijų. Pasak Ryčio Mažulio, Manuelio Zurria’os versija – tikras stebuklas: „jis padaro tiesiog neįmanomus dalykus, pasiekdamas tobulo tikslumo atakose, sukurdamas nepaprastai gyvą garsų audinį, ir tolygaus, nenutrūkstamo judėjimo įspūdį“.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).