Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Vytauto Miškinio muzika – užsienio leidyklų akiratyje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-11-10

Vytauto Miškinio muzika – užsienio leidyklų akiratyje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Chorinės muzikos kūrėjui Vytautui Miškiniui 2010 metai buvo paženklinti išleistų įrašų gausa. Užsienio leidybos kompanijos šiam kompozitoriui skyrė nemažai dėmesio ir pristatė autorines jo chorinių kūrinių plokšteles.

 

Vasarą pasirodė Vokietijos „Carus-Verlag“ leidykloje išleista Vytauto Miškinio plokštelė Thoughts of psalms, kurios turinio pagrindas – toje pačioje leidykloje spausdintos kompozitoriaus muzikos partitūros. 2002 metais susikūręs kamerinis choras „Consonare“ ir jo vadovas Almutas Stümke įrašė 18 pačių ryškiausių lietuvių kompozitoriaus opusų liturginiais tekstais a cappella.

 

                  

 

Lapkričio mėnesį britų klasikinės muzikos leidykla „Hyperion“ išleido „Royal Holloway“ choro įdainuotą ir jo vadovo, dirigento Ruperto Gougho suformuotą Vytauto Miškinio chorų albumą Time is endless. Kolektyvas, jau kuris laikas besidomintis Baltijos šalių chorine tradicija, šio žanro lietuvių muziką atrado būtent per Miškinio kūrybą. Tarp dvylikos bažnytinėje erdvėje įrašytų opusų vyrauja sakralinė muzika liturginiais tekstais, tačiau į jų tarpą pateko ir dvi lietuvių liaudies dainų melodika pagrįstos dainos, kurios, anot britų, visai plokštelei suteikia egzotiško skambesio. „International Record Review“ tinklalapyje apie šį CD rašoma: „Vytauto Miškinio kūryba – tai geriausia, ko galėjo sulaukti chorinės muzikos atlikėjai šalia kompozitoriaus Morteno Lauridseno. „Royal Holloway“ choras ją atlieka su nepriekaištinga intonacija ir darna.“

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).