Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Osle skambės programa „CHOPIN LT“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-11-15

Osle skambės programa „CHOPIN LT“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 17 d., Oslo „Ladegården“ koncertų salėje įvyks lietuvių pianistės Šviesės Čepliauskaitės rečitalis, skirtas Frédérico Chopino 200-osioms metinėms pažymėti. Programoje „CHOPIN LT“, skambės Chopino kūriniai, gretinami su Lietuvos kompozitorių – Vidmanto Bartulio, Zitos Bružaitės, Dalios Raudonikytės-With, Teisučio Makačino – opusais, inspiruotais lenkų kompozitoriaus kūrybos.

  

Dalia Raudonikytė-With, lietuvių kompozitorė (Lietuvos ir Norvegijos komozitorių sąjungos narė), gyvenanti Osle, specialiai šiam koncertui sukūrė pjesę „FCH 2“, tad publika turės progą išgirsti jos pasaulinę premjerą.

 

Atlikdama šią programą, Šviesė Čepliauskaitė ją komentuos, pristatys publikai ne tik Chopino kūrinius ir faktus iš jo gyvenimo, bet ir lietuvių kūrėjus, kurių muzika skambės koncerto metu bei ką tik išleistą kompaktinę plokštelę CHOPIN LT.

  

PROGRAMA

Frédéric Chopin. Noctiurnas op. 9, Nr. 3, H-dur

Vidmantas Bartulis. „Ūkanos“

Frédéric Chopin. Etiudas op. 25, Nr. 12, c-moll

Zita Bružaitė. „Bangos“

Frédéric Chopin. Preliudas op. 28, Nr. 4, e-moll 

Dalia Raudonikytė-With. „FCH“

Frédéric Chopin. Fantaisie-Impromptu op. 66, ciss-moll

Dalia Raudonikytė-With. „FCH 2“

Frédéric CHOPIN. Valsas op. 64, Nr. 1, Dess-dur

Teisutis MAKAČINAS. „Paskyrimas Chopinui“

Frédéric CHOPIN. Scherzo op. 39, ciss-moll

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).