Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Skambės Broniaus Kutavičiaus „Epitafija praeinančiam laikui“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-11-22

Skambės Broniaus Kutavičiaus „Epitafija praeinančiam laikui“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Orkestro muzikos koncerte lapkričio 27 d., 19 val., Nacionalinėje filharmonijoje skambės Broniaus Kutavičiaus simfonija-oratorija „Epitaphium temporum pereunti“ („Epitafija praeinančiam laikui“) chorui ir orkestrui (1998). Pirmąsias dvi šio kūrinio dalis kompozitorius buvo sukūręs dar 1973 metais, Vilniaus miesto 650 metų jubiliejui. Praėjus dvidešimt penkeriems metams, jis prie jų grįžo – taisė, keitė instrumentų sudėtį ir parašė dvi naujas dalis Sigito Gedos tekstais (pirmosioms dviems buvo naudoti tekstai iš Bychovco kronikos ir Žygimanto Liauksmino „Ars et praxis musica“). Keturdalis veikalas simboliškai įgarsina reikšmingiausias Vilniaus istorijos datas – Lietuvos krikštą, Vilniaus miesto ir universiteto įkūrimą, Katedros atšventinimą. Lietuvos nacionaliniam orkestrui ir Kauno valstybiniam chorui diriguos Davidas Geringas.

 

PROGRAMA

BRONIUS KUTAVIČIUS – „Epitaphium temporum pereunti“, simfonija-oratorija chorui ir orkestrui

JOHANNES BRAHMS – Simfonija Nr. 1, c–moll, op. 68

 

ATLIKĖJAI

LIETUVOS NACIONALINIS SIMFONINIS ORKESTRAS

Meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Juozas Domarkas

KAUNO VALSTYBINIS CHORAS

Meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis

Dirigentas DAVID GERINGAS (Vokietija)

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).