Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Arturo Bumšteino premjeros
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-11-30

Arturo Bumšteino premjeros


Gruodžio 3 d., 18 val., Lietuvos muzikos ir teatro akademijos II rūmų Kamerinėje salėje
(Tilto g. 16), Arturas Bumšteinas pristatys naują kūrinį fortepijonui ir gyvai elektronikai „Diapason“. Kaip pasakoja autorius, jis siekė muzikinės struktūros radimosi procesą padaryti matomu, tad patį „Diapason“ žanrą būtų galima įvardinti kaip tarpinį tarp muzikinio kūrinio ir sceninio performanso: atlikimo metu kompozitorius fortepijono garsą įrašinės diktofonais ir garso kolonėlių pagalba skleis jį po erdvę. Pats kūrinio pavadinimas tiesiogiai atspindi žodžio „diapazonas“ reikšmę, t.y. muzikinis judėjimas prasidės žemais garsais ir baigsis aukštame registre.

 

Gruodžio 4 d., 18 val., VU Šv. Jonų bažnyčioje skambės specialiai šios erdvės vargonams ir jų atkūrimo dešimtmečiui sukurtas Arturo Bumšteino opusas „Šešėlių šešėliai“, kurį atliks vargonininkas Algirdas Biveinis. Kūrinio inspiracijai bei harmoniniam pagrindui pasitarnavo XX a. viduryje Lietuvoje buvęs populiarus masinės muzikos kūrinys.

 

Ir dar viena su Arturo Bumšteino muzika susijusi naujiena – portugalų internetinė įrašų leidykla „Cronica“ ką tik savo svetainėje paskelbė keturis šio autoriaus kūrinius, sudarančius elektroakustinį albumą „Pastoral“. Nemokamai atsisiųsti ir pasiklausyti šios muzikos galima čia.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).