Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Nacionalinė premija – kompozitoriui ir dirigentui Vaclovui Augustinui
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-12-06

Nacionalinė premija – kompozitoriui ir dirigentui Vaclovui Augustinui [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gruodžio 6 d. Kultūros ministerijoje paskelbtos 2010 metų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatų pavardės.

 

Už chorinio meno galių plėtrą ir sakralinės muzikos šiuolaikiškumą apdovanotas kompozitorius ir dirigentas Vaclovas Augustinas. Jo chorinė muzika nuolat atliekama įvairiuose festivaliuose, koncertuose bei chorų konkursuose, yra įtraukta į pedagoginį muzikos mokyklų, konservatorijų ir aukštųjų mokyklų programas, o pastaruosius 16 metų skamba visose moksleivių, studentų ir didžiosiose Dainų šventėse. Vaclovo Augustino kūrinius atlieka geriausi Lietuvos chorai ir užsienio kolektyvai, juos leidžia garsios natų ir garso įrašų leidyklos. Jis yra puikus choro dirigentas, nuo 1992 metų vadovaujantis Vilniaus savivaldybės chorui „Jauna muzika“, nuolat kviečiamas į įvairius tarptautinius choro dirigentų seminarus bei festivalius.

 

Nacionalines kultūros ir meno premijas taip pat gavo: dainininkas Virgilijus Noreika, teatro režisierius Povilas Mataitis ir teatro dailininkė Dalia Mataitienė, tapytojas Jonas Gasiūnas, rašytojas Icchokas Meras, rašytojas Rolandas Rastauskas.

 

Nuo 1989 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos kasmet teikiamos už reikšmingiausius pastarųjų penkerių metų Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės menininkų sukurtus kūrinius. Kasmet teikiama ne daugiau kaip šešios Nacionalinės kultūros ir meno premijos, kurių kiekvienos dydis – 104 tūkst. litų. Viena premija teikiama už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui.
 
Nacionalinės premijos laureatams bus iškilmingai įteiktos Vasario 16-osios dienos proga.
 
Kultūros ministerijos ir LMIC inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).