Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Choro „Jauna muzika“ CD – sakralinė lietuvių autorių kūryba
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-12-31

Choro „Jauna muzika“ CD – sakralinė lietuvių autorių kūryba [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ 2010 metus užbaigė išleisdamas naują kompaktinę plokštelę Lux caritatis. Tai antrasis choro leidinys iš serijos „Lietuvių choro muzikos rinktinė“. Pasak choro meno vadovo ir dirigento Vaclovo Augustino, pirmoji jų plokštelė buvo pasaulietinės lietuvių kompozitorių kūrybos apžvalga, tuo tarpu naujoji – subtilus prisilietimas prie sakralinės šiuolaikinių autorių muzikos.

 

Išvertus iš lotynų kalbos, lux caritatis reikštų meilės šviesą, kurios vienaip ar kitaip pripildyti visi plokštelėje skambantys kūriniai. Keturi autoriai – keturi kūriniai, kuriuose kompozitoriai savitai perskaito šimtmečių nugludintą tekstą. Algirdą Martinaitį ir Jurgitą Mieželytę inspiravo šventaisiais paskelbtų žmonių gyvenimai, veikla ar jų pačių rašytiniai palikimai, Ramintą Šerkšnytę – XVII a. Vilniaus universiteto profesoriaus Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus poezija, o Vaclovą Augustiną – malda už mirusius ir pomirtinio gyvenimo slėpinys.  

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).