Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Rimanto Janeliausko knygoje – neatpažintų Čiurlionio muzikos ciklų tyrinėjimai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2011-03-09

Rimanto Janeliausko knygoje – neatpažintų Čiurlionio muzikos ciklų tyrinėjimai [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lietuvos kompozitorių sąjunga, bendradarbiaudama su Lietuvos muzikos ir teatro akademija, išleido Rimanto Janeliausko knygą „Neatpažinti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muzikos ciklai“, skirtą kompozitoriaus 100-osioms mirties metinėms.

 

Po kompozitoriaus mirties įsivyravo nuomonė apie genialų dailininką, komponavusį muzikalius paveikslų ciklus, o jo muzikos kūryba liko kiek nuošaliau. Anot knygos autoriaus, Čiurlionis sukūrė ištisą seriją daugiadalių muzikos ciklų, tad monografijoje kaip tik ir mėginama priartėti prie šio savaimingo estetinio fenomeno, gilintis į jo prigimtį, tyrinėti struktūrą. Rimanto Janeliausko teigimu, „neatpažinti Čiurlionio ciklai“ savo menine verte tiek pat nepranokstami, kaip ir menininko tapybos ciklai. 

 

Beveik 400 puslapių studiją sudaro dvi fundamentalios dalys: pirmoji skiriama „neatpažintų muzikos ciklų“ teorijai, tuo tarpu antroji – detaliai jų analizei.

 

Knygos leidybą parėmė Lietuvos valstybinis mokslo ir studijų fondas, Kultūros rėmimo fondas, Sauliaus Karoso labdaros ir paramos fondas, dr. Juozo P. Kazicko labdaros ir paramos fondas, Druskininkų m. savivaldybė.

 

MILC inf.

 

 

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).