Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Arvydo Malcio Elegijos altų kvartetui premjera Olandijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2012-02-24

Arvydo Malcio Elegijos altų kvartetui premjera Olandijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vasario 24 d. De Doelen Jurriaanse salėje Roterdame įvyks pasaulinė Arvydo Malcio Elegijos altų kvartetui premjera. Kūrinį atliks jo užsakytojai – Zemtsov altų kvartetas (Olandija).

 

Pasak autoriaus, tai savotiška kamerinė malda, kamerinis Rekviem, skirtas Fukušimos tragedijos aukoms atminti. Kūrinio konstrukcija paremta basso ostinato principu – šis ritminis pulsas tęsiasi nuo pradžios iki galo ir asocijuojasi su širdies plakimu. Šioje minimalistinėje kompozicijoje vyrauja ramybė, susikaupimas, savotiška melancholiška šviesa, o altų kvarteto tembras geriausiai tiko šiai nuotaikai atskleisti.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).