Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Išleista Jeronimo Kačinsko chorinė muzika
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2008-02-14

Išleista Jeronimo Kačinsko chorinė muzika [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Dviem naujais natų leidiniais Muzikos informacijos ir leidybos centras pristato kompozitoriaus Jeronimo Kačinsko (1907 – 2005) chorinę muziką, kurią atrinko bei leidybai parengė kompozitorius ir dirigentas Vaclovas Augustinas. Vienas šių rinkinių - „Dainos chorui“ - yra skirtas Jeronimo Kačinsko dainoms lietuvių poetų žodžiais, antrasis – „Religiniai chorai“ -  giesmėms religiniais tekstais, o abu jie aprėpia nemenką dalį apskritai visos šio kompozitoriaus chorinės kūrybos. Tik keletas populiariausių opusų, tokių kaip „Beržas“ ar „Per girias“ Lietuvoje buvo publikuoti anksčiau. Likusioji dauguma atlikėjams bus negirdėta ir, galbūt, netikėta, nes kompozicijų stilius įvairuoja nuo klasikine harmonija grįstų paprastučių giesmelių (jos rašytos Amerikoje) iki išplėtotų, originalių dainų, sukurtų tarpukario Lietuvoje.

 

Pasak leidinių redaktoriaus Vaclovo Augustino, tiek „Religiniai chorai“, tiek „Dainos chorui“ bus parankūs įvairaus pajėgumo kolektyvams, tiks pedagoginiam repertuarui.

 

Neužilgo turėtų pasirodyti ir Muzikos informacijos ir leidybos centro rengiamas garso įrašas su Jeronimo Kačinsko chorine muzika, kurią įrašė choras „Jauna muzika“ (dirig. – Vaclovas Augustinas).

 

MILC inf.

 

 

 

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).